Amerika yılın SUV aracını seçti : Subaru Forester
Amerika yılın SUV aracını seçti : Subaru Forester
Subaru’nun en çok beğenilen modeli Forester, Amerika’da yılın SUV’si seçildi.


Amerika’nın en prestijli otomotiv dergileri arasında yer alan Motor Trend, performans, yol tutuşu, yakıt tüketimi, kabin ve gövde boyutları, yerden yükseklik gibi değerlendirme kriterlerini göz önünde bulundurarak Subaru Forester’ı 2009 yılının SUV’si seçti.

Subaru’nun en çok ilgi gören modeli olan Forester, BMW, VW, Honda, Toyota, Kia ve Mazda gibi birçok önemli marka arasından sıyrılarak her kriterde birinciliği elde etti.

Subaru vazgeçilmezi olan karşılıklı-yatay yerleşimli Boxer Motor ve Symmetrical AWD teknolojisi sayesinde özellikle performans ve yol tutuşta rakiplerini geride bırakan Forester, testlerin en etkileyici sonuçlarına imza attı. Sadece performans değil aynı zamanda yakıt tüketimi ve emisyon değerleri ile de rakiplerinin önünde yer alan Forester güvenlik ve çevreciliği birleştiren tek marka olduğunu kanıtladı.

Yıllardır Amerika’da en güvenli SUV ödülünü elinde bulunduran Subaru Forester, yenilenen yüzü, büyüyen hacmi ve geliştirilen performansı ile yılın SUV’si ödülü kazanmayı hak etti.

Forester’ın Amerika’da aldığı ödül İle ilgili konuşan Subaru Marka Direktörü Çınar Noyan: “SUV segmentinde Forester’ın farklı ve ayrıcalıklı bir yeri olduğunu zaten biliyorduk. Dünyanın en önemli SUV pazarına sahip Amerika’dan böyle bir ödül almak bizi şaşırtmadı. Forester, bundan sonra da hem güvenlik hem de performans açısından kullanıcılarını tatmin etmeye devam edecek” dedi.