Dünyanın ilk Boxer Dizel Motor’u geliyor ...
Dünyanın ilk Boxer Dizel Motor’u geliyor ...
Boxer Dizel Motor’a sahip Subaru Legacy ve Outback’in Türkiye’de satışına yılın ikinci çeyreğinde başlanıyor!


Subaru bir yeniliğe daha imza atarak, dünyanın İlk Boxer Dizel Motoru’nu üretti. Karşılıklı yatay yerleştirilmiş silindirler ve düşük ağırlık merkezi ile otomobile, sarsıntısız ve akıcı bir güç aktarımı sağlayan efsanevi Subaru Boxer Motor ayrıcalığını ve performansını, artık Subaru’nun dizel modellerinde de yakalamak mümkün. Boxer Dizel Motora sahip ilk Subaru modelleri Legacy ve Outback 2008 yılının ikinci çeyreğinden itibaren yollarda olacak.

Boxer Dizel Motor’un, sadece Subaru için değil, tüm dizel otomobil pazarı için yeni bir devrin başlangıcını simgelediğini ifade eden Subaru Marka Direktörü Çınar Noyan; “Tüketici beklenti ve isteklerindeki değişime paralel olarak, Subaru markasının da önemli değişimlere gittiğini sürekli olarak belirtiyoruz. Bunun en güncel örneği de Dizel Legacy ve Outback modellerimiz. Subaru, dünyanın ilk Boxer Dizel Motorunu geliştirerek dizel otomobil pazarında adeta devrim gerçekleştiriyor” şeklinde belirtti.

Subaru’nun ilk dizel modelleri Legacy ve Outback 2.0 lt. motor hacmine sahip. 5 ileri manuel şanzıman ile satışa sunulacak Subaru Legacy ve Outback Boxer Dizel, 150PS / 3600rpm beygir ve 350Nm / 1800rpm tork üretiyor. Legacy Boxer Dizel’in yakıt tüketimi ortalamada 5.6 lt /100km. ; Outback Boxer Dizel’in yakıt tüketimi ortalamada 5.8 lt/10km.

Subaru’nun dünyada bir ilk olan Boxer Dizel teknolojisi Legacy ve Outback’den sonra sırasıyla Forester ve Impreza modellerinde sunulacak.

Subaru Boxer Dizel Motor teknolojisinin temelinde, zıt yönde hareket eden pistonların birbirlerinin sarsıntılarını etkin olarak dengelemesi yatıyor. Bu özellik Sıralı ve V tipi motorlara kıyasla ; yüksek yol tutuş ve motorun alçak ağırlık merkezinin sağladığı denge avantajlarını beraberinde getiriyor. Subaru Symmetrical AWD teknolojisi ile bütünleşen bu aksam, Subaru dizel modellerinin farkını gözler önüne seriyor.