EN MUTLUSU SUBARU KULLANICILARI!
EN MUTLUSU SUBARU KULLANICILARI!
Almanya’da ve İsveç’te düzenlenen müşteri memnuniyeti araştırmalarında otomobil kullanıcıları Subaru’yu bir numara seçti.


Japon endüstri devi Fuji Heavy Industries tarafından üretilen ve Türkiye Distribütörlüğü Bayraktar Holding bünyesinde bulunan Baytur Motorlu Vasıtalar Ticaret A.Ş. tarafından yürütülen Subaru, uluslararası tüketici memnuniyeti araştırmalarında ilk sıraya yerleşti.

Alman araştırma şirketi ADAC-AutoMarxX tarafından otomobil kullanıcıları arasında haziran 2007’de yapılan araştırmada, Subaru aldığı 1,19 puanla müşteri memnuniyeti kategorisinde birinci oldu. Subaru’yu, Toyota (1,29) ve Honda (1,30) markaları izledi. Subaru yetkili satıcı memnuniyetinde de bir numarayı kaptırmazken, ürün memnuniyeti kategorisinde Porche’un ardından ikinci sırada yer aldı.

İsveç araştırma şirketi Autoindex tarafından düzenlenen, 2007 Tüketici Memnuniyeti anketinde ise otomobilinden en çok memnun olan müşterilerin Subaru kullanıcıları olduğu belirlendi. Anket, yaklaşık 6000 otomobil sahibine; araçları, satış süreci, servis ve marka sadakati konularında yöneltilen 150 soru sonucunda derlenen müşteri memnuniyeti verilerini içeriyor. Her bir kategoride Subaru’nun üstünlüğünü kanıtlayan anket sonuçlarına göre:



· Araç (kalite, güvenlik, ekonomi…) kategorisinde Subaru 1. sırada,
· Satış süreci (yetkili satıcı, showroom, satış personeli…) kategorisinde Subaru 1. sırada,
· Marka sadakati kategorisinde Subaru 1. sırada,
· Servis ve satış sonrası hizmetler kategorisinde Subaru 2. sırada yer aldı.

Müşteri memnuniyeti araştırmalarından elde ettiği yüksek dereceler, Subaru markasının performansı, güvenilirliği ve üstün üretim teknolojisi ile otomobil kullanıcıları nezninde fark yarattığının en belirgin kanıtı. Subaru, sürüş performansı ve güvenliği arasındaki dengeyi, marka ile bütünleşen Sürekli Simetrik Dört Çeker Teknolojisi (S-AWD) ve yatay yerleşimli Subaru Boxer Motor sayesinde sağlıyor.